Romania locurilor frumoase

Feldioara - obiective turistice Feldioara

Feldioara, Judetul Brasov

Comuna Feldioara este situata in nord-estul judetului Brasov pe malul stang al raului Olt, in zona deluroasa a depresiunii "Tara Barsei", la cca 18 km de municipiul Brasov.
Comuna Feldioara a fost atestata documentar in anul 1211. Izvoarele scrise amintesc de Feldioara cu ocazia venirii in Tara Barsei a cavalerilor teutoni, chemati de Regele Ungariei, Andrei al II-lea pentru a apara granitele de S-E ale Transilvaniei. Cavalerii teutoni au dat cetatii denumirea de "Marienburg" adica "cetate inchinata Mariei"sau pe scurt "Cetatea Mariei". In documentele scrise din secolul al XVI-lea, Feldioara este trecuta cu denumirea germana de "MARIENBURG", fie cu cea maghiara de "FOLDVAR".
Dupa plecarea cavalerior teutoni, aproximativ pe la mijlocul secolului al XIII-lea sunt colonizati sasii, in baza Diplomei date de Regele Ungariei care ii improprietareste cu pamant in comuna Feldioara. Dupa colonizrea sasilor, cetatea s-a intarit, ea fiind cucerita de ostile lui Petru Rraes conduse de Vornicul Grozav, la 22 iunie 1529. Inainte de primul razboi mondial, localitatea a fost centru de plasa cuprinzand opt localitati, iar in perioada 1936-1949 Feldioara a fost pretura.
Localitati componente comuna Feldioara: Satul Feldioara, Satul Rotbav si Satul Reconstructia.

Localizare Feldioara

Scrie review Feldioara

Ai vizitat Feldioara? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii