Romania locurilor frumoase

Eforie Nord - obiective turistice Eforie Nord

Eforie Nord, Judetul Constanta

Statiunea Eforie Nord este a doua ca marime de pe litoral, in privinta numarului de locuri de cazare, dupa Mamaia. Este situata pe o faleza inalta de 30 m, pe portiunea de uscat dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Plaja se intinde pe o lungime de 4 km, atingand in partea de sud, o latime de 100 m.
Prezenta lacului Techirghiol, cu calitatile sale curative, si a altor factori terapeutici, precum si bazele sale de tratament au oferit statiunii un caracter de odihna si recuperare.
Statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear, Eforie Nord este o statiune de vacanta foarte populara unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice.
Plaja statiunii atinge cam 3 km lungime si latimi de 20-100 m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Hotelurile sunt relativ mici, marea majoritate de 2 stele, amplasate intr-un cadru dominat de copaci si spatii verzi care dau statiunii o nota racoroasa in zilele fierbinti ale verii.
Un mare numar de vile se afla in Eforie Nord constituind o alternativa convenabila pentru cei care doresc cazare in alte spatii decit hotelurile si deasemenea localnicii inchiriaza camere in casele lor.
Unul din motivele pentru care Eforie Nord este una din cele mai aglomerate statiunii il reprezinta existenta Sanatoriului Balnear Efosan (GRAND) unul din cele mai cautate asezaminte pentru tratarea diferitelor afectiuni prin metode naturale (bai, aerosoli, namol de Techirghiol). Succesele obtinute aici au creat o faima nationala si chiar internationala ce determina un aflux de turisti nu numai pe timpul sezonului estival dar si in timpul iernii.

Localizare Eforie Nord

Scrie review Eforie Nord

Ai vizitat Eforie Nord? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii