Romania locurilor frumoase

Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe

Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe, Pitesti

Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe (Biserica Domneasca din Pitesti / Biserica "Sfantul Gheorghe") se afla chiar in centrul orasului pe str. Victoriei nr 7, in piata Vasile Milea. Este una dintre cele mai vechi si frumoase biserici medievale din oras, fiind situata langa un spatiu verde cu fantani arteziene si o zona pietonala, fapt care induce o stare de liniste locului. Exteriorul bisericii nu a fost niciodata zugravit dandu-i aspectul vechilor lacasuri muntenesti din secolul al XV-lea.

Biserica a fost construita in anul 1656 de catre voievodul Constantin Serban Basarab, cel care a construit si catedrala patriarhala din Bucuresti.
Legenda spune ca domnitorul a fost atat de fericit ca a scapat cu viata din mlastinile ce imprejmuiau orasul incat a decis sa ridice o biserica. De-a lungul anilor aceasta a suferit mai multe reparatii, insa forma initiala a bisericii nu a fost modificata. Lacasul de cult nu este pomenit in scriiturile vremii, pana in anul 1746, cand mitropolitul Ungro - Vlahiei, Neofit, face cateva insemnari despre aceasta in jurnalul sau de calatorii prin Muntenia.

Localizare Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe

Scrie review Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe

Ai vizitat Catedrala Domneasca Sfantul Gheorghe? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii