Romania locurilor frumoase

Catedrala "Sf. Petru si Pavel" Mioveni

Catedrala "Sf. Petru si Pavel" Mioveni, Mioveni

Constructia troneaza in centrul orasului, definind practic blazonul arhitectonic al orasului, fiind una dintre cele mai impunatoare de acest gen din tara. in anul 1992, existand doar o singura biserica in orasul Mioveni, iar numarul locuitorilor fiind in crestere prin dezvoltarea industriei locale, noua catedrala a fost proiectata la dimensiuni impresionante, fiind in prezent cel mai mare locas de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

Piatra de temelie la Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Mioveni a fost pusa din anul 1993, de catre inaltpreasfintitul Parinte Calinic, pe un teren oferit de Prefectura judetului Arges.
Decizia construirii unei catedrale a fost luata in contextul in care in orasul Mioveni exista doar o singura biserica, iar numarul locuitorilor era in crestere prin dezvoltarea industriei locale. Astfel, noua catedrala a fost proiectata la dimensiuni impresionante, fiind in prezent cel mai mare locas de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

Dupa 20 de ani de eforturi depuse de intreaga comunitate, noua catedrala din orasul Mioveni a fost sfintita in vara anului 2012, de catre inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic, impreuna cu Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Constructia troneaza in centrul orasului definind practic blazonul arhitectonic al locului, fiind una dintre cele mai impunatoare de acest gen din tara.

Localizare Catedrala "Sf. Petru si Pavel" Mioveni

Scrie review Catedrala "Sf. Petru si Pavel" Mioveni

Ai vizitat Catedrala "Sf. Petru si Pavel" Mioveni? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii