Romania locurilor frumoase

Campulung Moldovenesc - obiective turistice Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc, Judetul Suceava

Municipiul Campulung Moldovenesc se afla situat in nord-vestul judetului Suceava, intinzandu-se de o parte si de alta a raului Moldova, pe o lungime de 12 km, in defileul ce desparte Obcinile Bucovinei de muntii Stanisoarei.
Se invecineaza la nord cu Obcina Feredeului si Obcina Mestecanisului, la est cu comuna Vama, la sud cu Muntii Rarau si Giumalau, iar la vest cu Sadova si Pojorata.
Situat in inima Moldovei de Sus - Bucovina, Campulungul Moldovenesc este un loc de un pitoresc aparte, la poalele legendarului Rarau.
Datorita pozitiei sale geografice extrem de favorabile, orasul este punctul de legatura pentru principalele rute turistice bucovinene, in special pentru vizitarea celebrelor monumente de arhitectura medievala, manastirile: Voronet, Humor, Vatra Moldovitei, Sucevita, Dragomirna, si nu in ultimul rand, manastirea Putna.
In centrul orasului, turistii pot vizita Muzeul "Arta Lemnului" si Colectia de linguri din lemn "Ion Tugui", unica in Europa prin diversitatea exponatelor, structura si aranjament.
O excursie la rezervatia geologica "Pietrele Doamnei" ofera turistului momente unice intr-un decor feeric.
Masivele Rarau si Giumalau care-i sunt in preajma, pot fi strabatute pe un drum ce porneste de la Campulung Moldovenesc prin valea Izvorului Alb, trece Raraul, ajungand in Valea Bistritei la Chiril, iar un altul pe la Pojorata, pe Izvorul Giumalaului, ajungand in Valea Bistritei la Zugreni.

Localizare Campulung Moldovenesc

Scrie review Campulung Moldovenesc

Ai vizitat Campulung Moldovenesc? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii