Romania locurilor frumoase

Borsec - obiective turistice Borsec

Borsec, Judetul Harghita

Borsec - Poiana Zanelor
Denumirea mitica a Transilvaniei, cea de "Gradina feerica", provine de la o gradina existenta la Borsec. Oraselul situat in coltul nordic al Tinutului Secuiesc este cunoscut ca statiune balneara inca din secolul al 19-lea, datorita apelor tamaduitoare ale celor 15 izvoare minerale. Apa mine-rala medaliata "Borsec" este exportata pe toate continentele lumii. Daca e Borsec, e balneatie si distractie in aer liber! Turistii pot alege sa viziteze Baia Zanelor (o baia populara cu mofeta amenajata chiar in rezervatie) sau O-Saros (insemnand: cea veche, cu namol) care este o baie acoperita, cu bazine de apa minerala incalzita si rece.
Este un oras balneoclimateric cu cea mai mare fabrica de imbuteliere a apei minerale, care are o capacitate lunara de 2 milioane litri. Atractia unicat a Borsecului este Dealul Rotund strapuns de o multime de izvoare cu apa minerala carbogazoasa. in centrul statiunii se afla o mica rezervatie naturala de 0,5 ha, care adaposteste o planta rara, relicta: mesteacanul pitic (Betula humilis), de origine glaciara.
Valorile statiunii Borsec sunt: izvoarele de apa minerala carbogazoasa, namolul terapeutic, turbaria imbibata cu apa minerala, clima subalpina, aerul curat. in locul numit "Hármasliget" se gaseste o turbarie de 9 hectare, cu o turba groasa de 15-20 m, namol terapeutic, plante relicte si izvoare de apa minerala calcica si magneziana.

Localizare Borsec

Scrie review Borsec

Ai vizitat Borsec? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii