Romania locurilor frumoase

Baita - obiective turistice Baita

Baita, Judetul Hunedoara

Comuna Baita este o unitate administrativ-teritoriala situata in partea de nord a judetului Hunedoara, mai precis in treimea nordica a acestuia, pe un teren cu un relief accidentat specific munceilor si dealurilor din componenta Muntilor Metaliferi.
Baita se invecineaza la Nord cu teritoriile administrative ale comunelor Criscior si Bucuresci, la Est cu comunele Balsa si Certejul de Sus, la Sud cu comuna soimus, iar la Vest cu comuna Valisoara.
Altitudinea comunei este cuprinsa intre 289 m si 390 m. Cele 11 sate din componenta sa sunt dominate de virful Setras (1084 m) si alti muncei asemanatori unor clai de fân, dovada a eruptiilor vulcanice petrecute in zona.
Pe teritoriul comunei se intâlnesc versanti nu prea inalti, despartiti de vai si depresiuni.
in zonele dealurilor inalte apar culmi submontane cu altitudini ce oscileaza intre 500 m si 900 m. Exceptie de la regula face Dealul Setras, cu o inaltime de 1084 m. Alte dealuri sunt Duba si Bulzu, acesta din urma fiind un masiv stâncos.
Varfurile Setras (1084 m), Bulzu (708 m), Duba ( 969 m), Stogul (897 m), Macrisului (972 m) Coasta Niculii (755 m), Cordurea (650 m) si Magura Craciunestilor strajuiesc comuna pe laturile N-V si S-V aidoma unor turnuri de aparare din zidurile unei cetati.
Zonele depresionare sunt reprezentate de arealele Baita, Cainelul de Sus, Saliste si Trestia. Zonele de vai sunt cele care includ o parte din teritoriile satelor Ormindea, Hartagani, Craciunesti, Pestera si Barbura.
Zonele de lunca sunt intâlnite in satele Fizes si Lunca.

Localizare Baita

Scrie review Baita

Ai vizitat Baita? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii