Romania locurilor frumoase

Statiunea Baile Lipova - obiective turistice Statiunea Baile Lipova

Statiunea Baile Lipova, Judetul Arad

La 30 km de orasul Arad si la doar 3 km de orasul Lipova, situata in apropierea Podgoriei Aradului, se afla Statiunea Baile Lipova, centru international de agrement.
Statiunea Baile Lipova , bogata in ape carbogazoase , este cunoscuta inca din secolul al XVIII-lea.
Statiunea a fost construita in urma cu peste 100 de ani, in apropierea izvoarelor cu apa minerala, care erau valorificate in tratamente medicale.

Apa minerala locala a fost descoperita de ciobani la inceputul secolului al XIX-lea. Calitatiile apei se conserva cel putin sase luni de zile, timp in care apa ramane cu un gust proaspat.
Legenda spune ca , apele au fost descoperite de niste ciobani in transhumanta spre Banat.
Oprindu-se , in mijlocul padurii , au gasit un izvor din care au baut apa. Au numit-o "apa acra" ( din cauza continutului de dioxid de carbon ).
imbutelierea si comecializarea apei minerale produsa in aceasta statiune, incepe dupa anul 1900 , cand izvoarele de apa minerala au apartinut Bancii Gloria din Lipova.
In anul 1928 apa de Lipova participa la Bucuresti la o expozitie , unde va fi premiata cu medalia de aur , devenind : Borvizul de Lipova , furnizorul Casei Regale . Astfel, in perioada interbelica, Casa Regala a Romaniei alege sa consume apa minerala de la Lipova.

Statiunea Balneo-climaterica Lipova , dateaza , ca unitate de tratament din anul 1892.
in 1902 incepe constructia pavilioanelor pentru cazare , iar din 1905 cele pentru vane si bai calde.
in anul 1933 se construieste bazinul de inot , braseria , iar dupa anul 1945 se va moderniza zona de agrement a statiunii.
in prezent, statiunea ofera conditii de cazare si campare la standarde occidentale, preturile fiind accesibile pentru turisti.
De asemenea, pentru cei care sunt pasionati de pescuit si dornici de relaxare statiunea pune la dispozitie o balta de peste unde se pot pescui crapi, somni si carasi.

Diversitatea serviciilor oferite de Statiunea Baile Lipova continua cu un loc special pentru spectacole si concerte, cu scena si scaune.
Statiunea Baile Lipova detine si propria biserica Ortodoxa, care ii asteapta pe cei care ajung in zona, in fiecare zi de duminica si zi de sarbatoare pentru a petrece si momente de plinatate sprirituala.
Asadar, dupa investitii masive, statiunea Baile Lipova poate fi denumita azi ā€˛Perla Vaii Muresului", aceasta oferind o mare diversitate de servicii si o atmosfera specifica marilor statiuni europene.

Localizare Statiunea Baile Lipova

Scrie review Statiunea Baile Lipova

Ai vizitat Statiunea Baile Lipova? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii