Romania locurilor frumoase

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix - obiective turistice Statiunea balneoclimaterica Baile Felix

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, Judetul Bihor

Baile Felix este cea mai mare statiune cu functionare permanenta din Romania. Se afla doar la 8 km de Oradea. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade Celsius. Datorita continutului ridicat de saruri minerale, medicii internisti recomanda pacientilor tratamentele sau curele cu ape din bai. Prin reteaua de hoteluri, Baile Felix ofera 7000 de locuri de cazare, precum si bazine de inot, stranduri in aer liber sau acoperite si aer curat. Datorita climei blande, in lacurile statiunii traiesc nuferi subtropicali.
Baile Felix si Baile 1 Mai - Cunoscute inca din antichitate, izvoarele cu apa termala din apropierea Oradiei sunt si astazi apreciate de catre o larga categorie de turisti. Aflate la 8 km de Oradea, statiunile balneare Baile 1 Mai si Baile Felix beneficiaza de prezenta namolurilor sapropelice si a apelor termale oligometalice, bicarbonatate, calcice, sodice, cu temperaturi de 43-49 grade CC.
Climatul temperat continental, cu ierni blande si veri moderate, este influentat de existenta unor paduri intinse de foioase, care dau celor doua statiuni o atmosfera ideala, in orice sezon, pentru relaxare si tratament. Aici, ploaia sau frigul iernii nu reprezinta o piedica in calea unei bai cu apa termala, in aer liber.

Localizare Statiunea balneoclimaterica Baile Felix

Scrie review Statiunea balneoclimaterica Baile Felix

Ai vizitat Statiunea balneoclimaterica Baile Felix? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii