Romania locurilor frumoase

Apata - obiective turistice Apata

Apata, Judetul Brasov

Apata este situata in partea de Nord-Vest a judetului Brasov. Comuna Apata este asezata la granita naturala a judetului Brasov cu judetul Covasna, fiind despartite de raul Olt. Teritoriul comunei Apata se intinde pe suprafete care apartin la doua unitati fizico-geografice ,Muntii Persani Centrali si Depresiunea Brasov. Teritoriul comunei Apata este situat la o altitudine de 654 m si are o suprafata de 53 km.
Atestata inca din 1377, Apata este localitatea unde s-a nascut Apaczai Csere Janos ( d.1659) unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai filosofiei carteziene Transilvania, adept al rationalismului cartezian si al sistemului Nicolaus Copernic. In documentele castelului Bran se arata ca Apata facea parte din domeniile castelului si ca in anul 1543 platea acestuia "decima maior"(dijma in cereale) din grau,orez,secara,ovaz.
Langa Apata, pe drumul spre Ormenis, se afla ruinele unei cetati datand din secolul XIV-lea, de pe vremea regelui Ludovic cel Mare. Cetatea avea un important rol de aparare in timpul navalirilor tatare.

Localizare Apata

Scrie review Apata

Ai vizitat Apata? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii