Romania locurilor frumoase

Muzeul municipal Campulung

Muzeul municipal Campulung, Campulung

In anul 1928 a fost restaurata de arhitectul campulungean Dumitru Ionescu Berechet, luandu-si doctoratul in arhitectura cu aceasta lucrare, pentru care a primit premiul Salonului Oficial.
in anul 1948 cladirea este donata Academiei Romane cu scopul de a deveni muzeu, iar in anul 1952 se reorganizeaza aici Muzeul Orasenesc Campulung avand patru colectii: istorie, stiintele naturii, arta populara, arta plastica.
Din anul 1977 devine sectia de etnografie si arta populara avand in structura sa: interioare taranesti specifice zonei Muscel, port popular muscelean de o mare diversitate, obiecte caracteristice ocupatiilor traditionale din mediul rural din acest areal geografic, precum si o bogata colectie de ceramica.

Expozitia de baza a muzeului prezinta evolutia istorica a zonei Muscelului pornind din neolitic pana in 1947, punctand prin momente individualizate evenimentele importante.
Incursiunea istorica porneste din neolitic si bronz, epoci bine prezentate in prima sala prin obiecte rezultate in urma cercetarilor arheologice.

Muzeul municipal Campulung - Sectia etnografie
Program vizitare:
Marti-duminica: orele 9.00-17.00
Luni inchis

Localizare Muzeul municipal Campulung

Scrie review Muzeul municipal Campulung

Ai vizitat Muzeul municipal Campulung? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii