Romania locurilor frumoase

Teatrul Alexandru Davila

Teatrul Alexandru Davila, Pitesti

Teatrul Alexandru Davila cuprinde o varietate de productii care sporesc nivelul de acces al publicului catre arta, sprijina valentele culturale romanesti, atat in spatiul argesean, cat si in cel national si international. Formandu-si esenta din moravurile sociale, construit din valorile si aspiratiile unei comunitati, teatrul devine oglinda si nota de referinta a idealurilor umane. Teatrul Alexandru Davila abordeaza, prin programele drama, revista si Aschiuta, frumosul, libertatea de expresie si desavarsirea prin creatie.

Despre teatru, cea dintai voce care a rasunat a fost cea a lui Dinicu Golescu, cerand reprezentatii si-n grai romanesc, fiindca teatrul e menit "sa atate in om toate virtutile", si sa arate "pildele acelor vrednici de pomenire". El a dovedit, in scoala sa infiintata la Golesti, ca teatrul e in stare sa aprinda scantei de ganduri si sa starneasca infiorari in suflete.

Teatrul Alexandru Davila, organizeaza anual Festivalul de teatru pentru copii "Aschiuta", festival ce reuneste cele mai bune trupe de teatru pentru copii din Romania (in luna iunie) dar si Festivalul International al Teatrului de Studio, in luna noiembrie.

Teatrul Alexandru Davila are in structura sa 4 sectii:
- Sectia Drama,
- Sectia Revista,
- Sectia pentru copii si tineret si
- Sectia Fanfara.

In peste o jumatate de secol de existenta Teatrul Alexandru Davila a castigat numeroase premii la festivaluri si concursuri teatrale din tara si din strainatate. Fara indoiala ca prin traditia si continuitatea sa Teatrul Alexandru Davila a reusit sa devina o adevarata atractie turistica.

Adresa website: www.davila.ro

Localizare Teatrul Alexandru Davila

Scrie review Teatrul Alexandru Davila

Ai vizitat Teatrul Alexandru Davila? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii