Romania locurilor frumoase

Planetariul Muzeului Judetean Arges

Planetariul Muzeului Judetean Arges, Pitesti

Planetariul Muzeului Judetean Arges, produs de firma franceza RSA Cosmos, al doilea mare constructor european de planetarii, este de tip ISS 2 HD, are un ecran cu diametru de 7 metri, ofera vizionarea unor proiectii de planetariu, de cinematografie panoramica si simultana si de expozitii virtuale de inalta definitie (1900x1900 pixeli), sonorizate cu un sistem audio 5.1 pentru sali de cinematograf. Planetariul poate gazdui intre 38 de spectatori, inclusiv persoane cu nevoi speciale de deplasare, mobilierul este proiectat si realizat special pentru planetariu, iar volumul de proiectie beneficiaza de un sistem de climatizare optim si ecologic.

La nivel european, planetariul Muzeului Judetean Arges se incadreaza intre cele mai performante planetarii digitale aflate in functiune si in curs de realizare, la categoria planetarii medii educationale. Echipamentul tip ISS 2 HD poate fi interconectat prin sisteme digitale de transport a informatiei cu echipamente de observare astronomica pentru facilitarea unor proiectii live de observatii astronomice facute oriunde pe Terra.

Adresa Planetariul Muzeului Judetean Arges: Strada Armand Calinescu, nr. 44, Pitesti - Corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroilor, in cadrul Muzeului Judetean Arges.
Program: miercuri-duminica: 9.00-17.00
ore spectacole: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00
Rezervari la tel. 0248 21.25.61; 0723.344.586

Spectacole Planetariul Muzeului Judetean Arges:
- Astronomituri
- Doua bucatele de sticla. Miracolul telescopului
- Imparatia luminii
- Kaluoka hina
- Galaktos
- Calatorie in sistemul solar; Planetes en vue
- Originile vietii
- Batranul intelept cu ochii de stele

Localizare Planetariul Muzeului Judetean Arges

Scrie review Planetariul Muzeului Judetean Arges

Ai vizitat Planetariul Muzeului Judetean Arges? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii