Romania locurilor frumoase

Muzeul Palariilor de Paie

Muzeul Palariilor de Paie, Criseni

Profil principal: Etnografie locala

Muzeul prezinta o traditia - de peste 170 de ani - privind confectioanarea palariilor si obiectelor decorative de paie din Criseni
Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata. in prima incapere pot fi vazute toate modelele de palarii de paie din tara, in incaperea din mijloc sunt amplasate diferite obiecte de uz si decoratie, iar in ultima incapere este prezentata tehnica de fabricare al palariilor de la seceratul paielor pana la palaria gata facuta. Tot aici poate fi vazuta si chiar incercata cea mai mare palarie purtabila din tara, cu diametrul de doi metrii si greutatea de 2,65 kg. La fabricarea ei s-au folosit 500 m de impletitura de paie si 1,5 km de ata.
in curtea Muzeului, vizitatorul poate admira o extraordinara colectie. Mai mult de 600 de pietre sculptate de natura, avand forme deosebite, ca de exemplu: rata, porumbel, sapca etc. Tot in curte se gaseste si o palarie de 5 m.
Se organizeaza regulat tabere unde participantii pot invãta cum se fabricã pãlãriile sau obiecte din paie intr-un complex turistic din localitate, care detine 50 de locuri de cazare.

Program: 9:00-18:00 (sau la cerere)
Adresa: str. Gergely nr. 229, CRISENI, Harghita

Localizare Muzeul Palariilor de Paie

Scrie review Muzeul Palariilor de Paie

Ai vizitat Muzeul Palariilor de Paie? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii