Romania locurilor frumoase

Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei, Bucuresti

Adresa: Calea Victoriei nr.49-53

Infiintat sub numele de Muzeul de etnografie, de arta nationala, arta decorativa si industriala, este reorganizat, in 1953, in fostul Palat Regal. Muzeul adaposteste ample colectii structurate pe diverse domenii. Galeria de arta medievala romaneasca cuprinde cel mai reprezentativ patrimoniu feudal al tarii ce ilustreaza evolutia artelor in Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania, din secolul al X-lea si pana in pragul sec. Al XX-lea (mobilier, textile, argintarie si podoabe, ceramica, icoane, manuscrise, lucrari de sculptura decorativa sau funerara, ansambluri de pictura murala, temple si altare poliptice). Galeria de arta romanesca moderna, al carei patrimoniu, reunind opere provenite in buna parte din colectiile fostei Pinacoteci a Statului, a muzeelor Simu, Toma Stelian Kalinderu, colectii particulare, etc, ilustreaza evolutia picturii si sculpturii romanesti incepand cu sfarsitul secolului al XVIII-lea pana catre jumatatea sec. al XX-lea.
Galeria de arta universala cuprinde, in cea mai mare parte, lucrari de pictura si sculptura provenite din fosta colectie regala, muzeele Sima, Toma Stelian, colectiile prof. Ioan Cantacuzino, prof. George Oprescu.
Cabinetul de stampe si gravuri cuprinde un numar impresionant de lucrari de grafica romaneasca si europeana provenite in cea mai mare parte din fondurile Muzeului Toma Stelian, colectii particulare, achizitii, etc.
Galerii (expunere permanenta): Galeria de Arta Europeana
Galeria Nationala: Galeria de Arta Veche Romaneasca, Tezaur si Galeria de Arta Romaneasca Moderna
Alaturi de colectia de arta romaneasca si europeana, MNAR detine si un bogat patrimoniu de arte decorative, arta orientala si desene si gravuri, valorificat prin organizarea de expozitii temporare.

An infiintare: 1906
Profil: Arta decorativa, Arta plastica romaneasca, Arta plastica universala

Program: Miercuri-duminica: 11.00-19.00 (mai-septembrie); 10.00-18.00 (octombrie-aprilie) inchis: luni, marti, 1 ianuarie, Duminica Pastelui, 25 decembrie
Casele de bilete se inchid cu 30 de minute inainte de inchiderea muzeului.

Localizare Muzeul National de Arta al Romaniei

Scrie review Muzeul National de Arta al Romaniei

Ai vizitat Muzeul National de Arta al Romaniei? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii