Romania locurilor frumoase

Circuitul capitalelor Tarii Romanesti: BUCURESTI - TARGOVISTE - CURTEA DE ARGES - CAMPULUNG

Circuitul capitalelor Tarii Romanesti: BUCURESTI - TARGOVISTE - CURTEA DE ARGES - CAMPULUNG, Bucuresti

Traseul turistic urmareste o zona cu importante mosteniri culturale, Bucuresti impreuna cu capitalele istorice de la Curtea de Arges, Campulung si Targoviste - repere fundamentale ale patrimoniului national romanesc. El vizeaza numeroase obiective turistice de importanta istorica: curti domnesti, biserici si manastiri, castele, zone de recreere, o adevarata incursiune in timp - un "drum al voievozilor".


PRINCIPALE OBIECTIVE DE VIZITAT DIN CADRUL TRASEULUI:

Curtea Domneasca de la Curtea de Arges
La inceputul secolului al XIV-lea, in timpul lui Basarab I (1310 - 1352), domnitorul tarii Romanesti, au fost ridicate biserica, palatul domnesc de pe latura de sud, turnul si zidul de incinta. in secolul al XVI-lea, Neagoe Basarab (1512 - 1521), domnitor al tarii Romanesti, a construit casa domneasca de pe latura de nord.

Biserica Domneasca "Sfantul Nicolae" (1351 - 1370)
Edificiul, ce apartine tipului arhitectural "cruce greaca inscrisa", a fost inceput pe locul unei biserici mai vechi (din secolul al XIII-lea). Se pot vizita si Muzeul Municipal din Curtea de Arges, situat in imediata apropiere a Bisericii Domnesti si Manastirea Curtea de Arges.
Alte obiective de vizitat in zona: Muzeul National Bratianu - Vila Florica (jud. Arges), Conacul familiei Golescu si Muzeul Etnografic in aer liber (jud. Arges).

Curtea Domneasca Campulung, prima curte domneasca a tarii Romanesti (Manastirea Negru-Voda), include:
Biserica Domneasca "Adormirea Maicii Domnului", turnul clopotnita, Casa Domneasca, zidul de incinta al manastirii, Biserica Bolnita, "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul", Casa Egumeneasca si Hanul Manastirii.

Alte obiective de vizitat in zona: Manastirea Namaiesti, Mausoleul de la Mateias, Manastirea Cetatuia - Negru Voda.
Orasul Targoviste - Curtea Domneasca si Turnul Chindiei (judetul Dambovita)
Adevarat muzeu in aer liber, vizitarea orasului Targoviste poate fi privita din mai multe perspective. Alegand filonul religios, pasii se indreapta spre Complexul Manastirii Stelea, apoi se pot alege oricare dintre bisericile medievale restaurate, aflate la mica distanta una de cealalta. Obiectivul principal este reprezentat, evident, de curtea medievala a tarii Romanesti (secolele XIV-XVII, cu intermitente). intinsa pe 29.000 mp, Curtea Domneasca de la Targoviste reprezinta cel mai bine pastrat ansamblu aulic medieval de pe teritoriul Romaniei.

Alte obiective de vizitat in zona: Manastirile Dealu si Viforata, Muzeul de Arta Targoviste, Muzeul Vasile Blendea, Casa-Atelier Gheorghe Petrascu, Gradina Zoologica Targoviste, Casa-Atelier Gravor Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, Biserica Brancoveneasca de la Doicesti, ruinele Curtii Boierilor Vacaresti, Hanul Mare din Baleni, Conacul Balenilor - Biserica din Baleni cu hramul "Sfantul Ioan Botezatorul", Curtea Domneasca si Biserica de la Potlogi.

Palatul Mogosoaia (jud. Ilfov), construit de Constantin Brancoveanu pentru fiul sau, Radu, in 1702, edificiul fiind inconjurat de un parc superb; domeniul de la Mogosoaia cuprinde si Biblioteca Martha Bibescu, cuhnia (bucataria) domneasca, foisorul si Biserica Sf. Gheorghe. Se afla situat la doar 15 km distanta de Bucuresti.

Alte obiective de vizitat in zona: Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti - ultima ctitorie a Voievodului Constantin Brancoveanu (1688-1714) si singura sa ctitorie care s-a pastrat pana astazi in Bucuresti, Palatul Voievodal "Curtea Veche" si Muzeul National Cotroceni, ambele din Bucuresti.

Scrie review Circuitul capitalelor Tarii Romanesti: BUCURESTI - TARGOVISTE - CURTEA DE ARGES - CAMPULUNG

Ai vizitat Circuitul capitalelor Tarii Romanesti: BUCURESTI - TARGOVISTE - CURTEA DE ARGES - CAMPULUNG? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii