Romania locurilor frumoase

Muzeul de Stiintele Naturii Aiud

Muzeul de Stiintele Naturii Aiud, Aiud

Muzeul de stiintele Naturii din Aiud este una din cele mai vechi institutii de acest gen din tara. Atestat documentar inca din anul 1796, muzeul, aflat in subordinea Centrului Multicultural "Liviu Rebreanu" Aiud, Directie Municipala de Cultura, functioneaza in incinta Colegiului National "Bethlen Gabor" Aiud, la etajul I.

O parte din piesele pe care muzeul le detine sunt expuse in trei sali, fiecare avand un specific al sau. O plimbare prin salile muzeului va poarta de la cele mai primitive forme de viata pana la marea diversitate a lumii animale din zilele noastre. Astfel, in prima sala sunt expuse piese apartinand colectiilor de fosile (de mamut, dinozaur, palmier, etc), roci si minerale, acestea din urma clasificate sistematic. Sala a-2-a incepe prezentarea animalelor din fauna actuala. Animalele sunt expuse in ordine sistematica, incepand cu cele mai simple nevertebrate, continuand cu primele grupe de vertebrate (pesti, amfibieni, reptile). Sala a-3-a, cea mai atractiva, indeosebi pentru vizitatorii elevi, cuprinde colectiile de pasari si mamifere ale muzeului, cu specii de pe toate continentele, multe raritati, chiar endemisme. Tot aici sunt expusi asa-numitii 'monstrii', respectiv animale si fetusi umani cu malformatii genetice: purcel cu doua capete, cu sase picioare, pui de gaina cu patru picioare, fetus uman cu spina bifida, etc.
Pe langa cele trei sali care adapostesc expozitia permanenta, muzeul mai detine o sala destinata expozitiilor temporare si diferitelor activitati si proiecte cultural-educative.

Muzeul de Stiintele Naturii din Aiud este una din cele mai vechi institutii de acest gen din tara. Atestat documentar inca din anul 1796, muzeul functioneaza in incinta Colegiului "Bethlen Gabor" Aiud.

Adresa: Str. Bethlen Gabor, Nr. 1, Etaj I, Aiud, jud. Alba

Localizare Muzeul de Stiintele Naturii Aiud

Scrie review Muzeul de Stiintele Naturii Aiud

Ai vizitat Muzeul de Stiintele Naturii Aiud? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii