Romania locurilor frumoase

Liceul Tehnologic Aiud

Liceul Tehnologic Aiud, Aiud

Liceul Tehnologic Aiud a luat fiinta in anul 1968 pentru pregatirea fortei de munca necesare Intreprinderii Metalurgice Aiud care incepuse sa se dezvolte.
inceputul a fost modest: cateva clase de scoala profesionala si ucenici. in 1971 s-au infiintat primele clase de liceu industrial carora li s-au adaugat apoi clase de invatamant postliceal (tehnica si maistri). Pe masura ce Intreprinderea Metalurgica se dezvolta, s-a marit numarul de clase, ajungandu-se la aproximativ 2000 elevi pe an scolar.
Asa se explica faptul ca marea majoritate a fortei de munca a intreprinderii s-a format in acest liceu, in meseriile: strungari, frezori, rabotori, electricieni, lacatusi, otelari, forjori-tratamentisti, etc. Pe masura ce investitiile in industrie au inceput sa scada s-a redus treptat si numarul claselor.

Odata cu schimbarile produse dupa anul 1990 in domeniul economic, liceul s-a adaptat noilor cerinte, introducand noi specialitati: informatica si contabilitate la liceu, instalatori tehnico-sanitari si confectioneri imbracaminte la scoala profesionala. Pentru buna pregatire teoretica si practica a elevilor, scoala dispune de: 5 laboratoare, 22 cabinete, 5 ateliere, toate acestea cu o foarte buna dotare, un amfiteatru, o baza sportiva, o biblioteca cu 22.000 volume si o sala festiva.
Toate posturile didactice sunt acoperite cu cadre didactice cu o foarte buna pregatire de specialitate si pedagogica. Ca urmare a acestor conditii, an de an, elevii au obtinut rezultate foarte bune, atat la concursurile scolare cat si la admiterea in invatamantul superior. Astfel, la olimpiadele scolare faza judeteana, anual elevii scolii obtin intre 20 - 25 premii si mentiuni, o parte dintre acestia reprezentand cu cinste judetul la fazele nationale, unde s-au obtinut 3 premii II si o mentiune la matematica, 3 premii II, 2 premii III si 3 mentiuni la fizica.
in ceea ce priveste admiterea in invatamantul superior, in fiecare an liceul obtine rezultate foarte bune, peste 1000 de absolventi reusind (multi pe primele locuri) la facultati de prima marime: medicina, drept, stiinte economice, matematica-informatica, fizica, automatizari-calculatoare, electrotehnica, electronica si telecomunicatii, constructii de masini, filologie, sociologie, etc.
Datorita acestor frumoase rezultate, liceul se bucura de un real prestigiu atat pe plan local cat si judetean.

Adresa: str. Ion Creanga, nr. 14

Localizare Liceul Tehnologic Aiud

Scrie review Liceul Tehnologic Aiud

Ai vizitat Liceul Tehnologic Aiud? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii