Romania locurilor frumoase

Muzeul de Etnografie din Brasov

Muzeul de Etnografie din Brasov, Brasov

Muzeul de Etnografie din Brasov - consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.

Prima colectie muzeala publica din Brasov (1908), se realizeaza pe baza donatiilor unor colectionari sasi. Aceasta devenind ulterior, nucleul Muzeului Sasesc al Tarii Barsei, fondat de Julius Teutsch (1867-1936), un pasionat colectionar de arta populara.
Muzeul Sasesc al Tarii Barsei se imbogateste in perioada interbelica prin donatii particulare si publice, precum colectia Gimnaziului "Honterus" din Brasov, ce ilustreaza civilizatia, cultura si arta sasilor din Brasov si din Tara Barsei.

In anul 1937, prin aportul unor carturari romani care au intreprins cercetari si achizitii, indeosebi de obiecte etnografice si de arta populara romaneasca, se infiinteaza Muzeul Asociatiunii Culturale ASTRA.stand
Prin reunirea colectiilor Muzeului Sasesc al Tarii Barsei si cele ale Muzeului Asociatiunii Culturale ASTRA, se constituie Muzeul Regional Brasov (1950), in cadrul caruia in anul 1967 se creeaza Sectia de etnografie.

Muzeul de Etnografie Brasov, asa cum il cunoastem astazi, se deschide in anul 1990.
impreuna cu cele doua muzee-filiale, Muzeul Etnografic Sacele, Muzeul Etnografic Gh. Cernea, din orasul Rupea isi propune sa prezinte diverse aspecte etnografice ale zonelor din judet.
Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, cea de a treia filiala, ilustreaza modul de viata al locuitorilor din mediul urban de-a lungul a trei secole
Muzeul de Etnografie din Brasov: etnobrasov.ro (pagina oficiala)

Localizare Muzeul de Etnografie din Brasov

Scrie review Muzeul de Etnografie din Brasov

Ai vizitat Muzeul de Etnografie din Brasov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii