Romania locurilor frumoase

Muzeul de Arta Orientala de la Babadag

Muzeul de Arta Orientala de la Babadag, Babadag

Muzeul de Arta Orientala de la Babadag - Institutul de Cercetari Eco-Muzeale
Situata in vecinatatea imediata a Geamiei Ali-Gazi-Pasa, Casa Panaghia este construita in stilul arhitectonic al Babadagului de altadata.
Expozitia de Arta Orientala organizata in Casa Panaghia, prezinta piese ce apartin artei populare traditionale a turcilor si tatarilor din Dobrogea, dar si piese ce apartin artei orientale realizata in manufacturi si, ulterior, industrial.
Arta populara a turcilor si tatarilor din Dobrogea (tesaturi, broderii, piese de port, podoabe, vase de arama pentru uz cotidian si pentru diferite ceremonialuri) reflecta originile sale orientale. Anumite trasaturi ale acestei arte releva insa, interferente cu arta populatiei autohtone din Peninsula Balcanica si din Dobrogea.
Motivele ornamentale tipic orientale: garoafa, chiparosul, zambila , fructul de rodie s.a., completate de firul metalic auriu si argintiu, se combina in compozitii cromatice si decorative de o valoare estetica deosebita.

Profil principal: Istorie si arta

Geamia lui Ali-Gazi-Pasa (sfarsitul secolului al XVIII-lea) face parte dintr-un ansamblu istoric medieval, restaurat recent, ce gazduieste colectii de arta orientala: obiecte de arama, piese vestimentare, tesaturi decorative. Lacasul atrage atentia prin minaretul sau inalt de 21 m si pridvorul monumental cu arcade.
Situata in imediata vecinatate a Geamiei Ali-Gazi-Pasa, Casa Panaghia este construita in stilul arhitectonic al Babadagului de altadata.
Expozitia de Arta Orientala, organizata in Casa Panaghia, prezinta piese ce apartin artei populare traditionale a turcilor si tatarilor din Dobrogea, dar si piese ce apartin artei orientale realizata in manufacturi si, ulterior, industrial. Arta populara a turcilor si tatarilor din Dobrogea (tesaturi, broderii, piese de port, podoabe, vase de arama pentru uz cotidian si pentru diferite ceremonialuri) reflecta originile sale orientale. Anumite trasaturi ale acestei arte releva insa interferente cu arta populatiei autohtone din Peninsula Balcanica si din Dobrogea. Motivele ornamentale tipic orientale: garoafa, chiparosul, zambila, fructul de rodie etc., completate de firul metalic auriu si argintiu, se combina in compozitii cromatice si decorative de o valoare estetica deosebita.

Program: marti - duminica: 10:00 - 18:00 (summer)
Adresa: Str. Mihai Viteazu nr. 1, BABADAG, Tulcea

Localizare Muzeul de Arta Orientala de la Babadag

Scrie review Muzeul de Arta Orientala de la Babadag

Ai vizitat Muzeul de Arta Orientala de la Babadag? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii