Romania locurilor frumoase

Muzeul de Arta Brasov

Muzeul de Arta Brasov, Brasov

Muzeul de Arta Brasov este o institutie publica de cultura, aflata in serviciul societatii, fara scop lucrativ, deschisa publicului, care colectioneaza, conserva, cerceteaza, restaureaza, realizeaza documentarea patrimoniului muzeal, comunica si expune, in scopul cunoasterii, educarii, recreerii si a valorificarii patrimoniului muzeal si a patrimoniului artistic local, regional si national in beneficiul publicului larg (Regulamentul de Organizare si Functionare a Muzeului de Arta Brasov, Art. 5).

Functioneaza ca institutie publica de cultura, avand personalitate juridica proprie, in subordinea Consiliului Judetean Brasov. Conform Legii muzeelor si colectiilor este clasificat drept muzeu de importanta judeteana.

Sediul Muzeului de Arta Brasov se afla in Bulevardul Eroilor nr. 21 (langa Hotel Capitol). in salile de la parter sunt organizate expozitii temporare si o gama variata de manifestari culturale (concerte, lansari de carte, mese rotunde, conferinte etc.). Expozitia permanenta a Muzeului de Arta Brasov, Galeria Nationala, reuneste o selectie de lucrari reprezentative pentru arta plastica moderna din spatiul romanesc (pictura si sculptura). in cadrul expozitiei sunt incluse piese care ilustreaza evolutia picturii transilvanene din secolele XVIII-XIX si a artei romanesti din intervalul cuprins intre prima jumatate a secolului XIX si perioada postbelica. Alaturi de operele maestrilor artei romanesti figureaza in expunere si creatiile artistilor activi la Brasov, de la portretele patriciatului sasesc la lucrarile artistilor contemporani brasoveni.
Muzeul de Arta Brasov: muzeulartabv.ro (pagina oficiala)

Localizare Muzeul de Arta Brasov

Scrie review Muzeul de Arta Brasov

Ai vizitat Muzeul de Arta Brasov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii