Romania locurilor frumoase

Traseul Sasca Romana-Cheile Nerei-Sopotu Nou

Traseul Sasca Romana-Cheile Nerei-Sopotu Nou, Judetul Caras-Severin

Traseul Sasca Romana - Cheile Nerei - Sopotu Nou
Marcaj: banda rosie sopotu nou - cheile nerei - sasca romana
Durata: 8 - 9 ore (2 ore Sasca Romana - cantonul silvic Damian; 3 ore cantonul silvic Damian - Poiana Alunilor; 11/2 - 2 ore Poiana Alunilor - Poiana Meliugului; 1 1/2 - 2 ore Poiana Meliugului - Sopotu Nou)
Din Sasca Romana, traversand Nera pe partea ei stanga pe o punte suspendata pe cablu, se ajunge la o poteca care traverseaza o zona calcaroasa. Se trece apoi printr-un tunel si se strabate o trena de grohotisuri calcaroase de sub Carsa Caraula, ajungandu-se la cel mai lung tunel (aproximativ) 40 m din Cheile Nerei, iar dupa cativa metri se ajunge la Podul Beului. Urmand marcajul banda rosie, se coteste la dreapta pe un drum forestier si dupa 4 km se ajunge la cantonul silvic Damian unde se poate innopta, posibilitatile de cazare fiind de 10 locuri si teren pentru camping.
Urmand poteca, traversand Panza lui Clean si trecand prin doua tuneluri se intra in Carsa Barbesul Mare. Strabatand apoi prispa ingusta sapata in stanca care are o mica intrerupere marcata de un zavoi, se intra in Carsa Barbesul Mic. in stanga peste Nera, se inalta crestele abrupte din Carsia Caprarului. De la Pestera Boilor, se traverseaza culmea Cracul Iordanului, ajungandu-se la Ogasul Ulmul Mic si se coboara pana in talvegul Ogasului Porcului unde se afla un izvor. Se ajunge in punctul "La Scaune" si coborand poteca marcata cu cruce albastra se ajunge la Lacul Dracului.
De la punctul "La Scaune" se coboara prin padure Culmea Lacului, ajungandu-se la moara de pe ogasul Haimeliug (sau Untan) si apoi in Poiana Meliugului. Chiar la intrarea in poiana, din drum se desprinde spre stanga traseul cruce rosie spre avenul Cutezatorilor. in dreapta, pe cealalta parte a Nerei, se succed Cleantul Prihodului, Carsa Lunga si Carsa cu Toale. Inaintand se ajunge la Cotul Blidaresei unde se afla un salas de unde se desprinde, spre stanga, traseul banda galbena. Poteca turistica strabate Poiana Corbului, drumul continuandu-se si pe partea dreapta a Nerei pana la iesirea din satul Dristie unde apa poate fi trecuta pe o punte deteriorata sau prin vad. Urmandu-se drumul de caruta pe partea dreapta a Nerei si trecand podul de beton peste apa Bucevii, se ajunge in comuna Sopotu Nou.

Scrie review Traseul Sasca Romana-Cheile Nerei-Sopotu Nou

Ai vizitat Traseul Sasca Romana-Cheile Nerei-Sopotu Nou? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii