Romania locurilor frumoase

Pestera Poarta lui Ionele

Pestera Poarta lui Ionele, Garda de Sus

Pestera Poarta lui Ionele este o rezervatia naturala speologica
Poarta lui Ionele este o pestera amenajata pentru turism, fiind iluminata si dotata cu scari si podete de metal , astfel incat oricine poate cu usurinta sa o viziteze. Pestera se afla la o altitudine de 810 metri si are o lungime de 131 metri.
Intrarea in pestera se face printr-un impresionant portal de peste 10 metri inaltime
Langa pestera Poarta lui Ionele la intrarea in grota Corobana lui Girtau, primaria Garda de sus a amenajat un loc pentru gratare in aer liber. Aici aveti la dispozitie un gratar, mese si banci pentru a va bucura un picnic in mijlocul naturii salbatice a Muntilor Apuseni
Pestera Poarta lui Ionele este situata in Parcul Natural Apuseni, in comuna Garda de sus, judetul Alba si este una dintre cele mai importante pesteri din Cheile Ordancusii.
Cum ajung la Pestera Poarta lui Ionele?
Din Arieseni urmati DN57 pana in centrul comunei Garda de sus. Mergeti apoi circa 3 kilometri pe drumul asfaltat ce urca spre Ghetarul Scarisoara prin Cheile Ordancusei. Veti descoperii o grota pe partea stanga amenajata ca loc de picnic si o constructie de lemn acoperita cu sindrila. De aici ghidul Pesterii Poarta lui Ionele va va conduce in pestera.
Ce pot vizita in apropierea pesterii?
Ghetarul Scarisoara se gaseste la cativa kilometri distanta, aceasta este binecunoscuta pestera cu gheata permanenta din Muntii Apuseni. Chiar si vara cand afara sunt 30 de grade gheata persista in pestera iar temperatura este apropiata de zero grade celsius.
Cheile Ordancusei merita vizitate datorita peretilor de stanci de inalti ce strajuiesc valea ordancusei, pe aceste stanci reusesc sa creasca brazi si molizi care parca isi infing radacinile in stanca.
Izbucul Cotetul Dobrestilor se gaseste la 3 kilometri de Poarta lui Ionele, pe Valea Garda seaca. Izbucul este o mica grota din care iese la lumina soarelul un parau subteran.
Ce trasee de maxim o zi pot face care sa includa si aceast obiectiv turistic?
1. Arieseni- Pestera Poarta lui Ionele- Cheile Ordancusii - Ghetarul Scarisoara - Mununa - Arieseni
2. Arieseni - Pestera Poarta lui Ionele- Cheile Ordancusii -Ghetarul Scarisoara- Izbucul Cotetul Dobrestilor - Izbucul Tauz - Pestera Coiba Mare - Pestera Vartop - Arieseni

Localizare Pestera Poarta lui Ionele

Scrie review Pestera Poarta lui Ionele

Ai vizitat Pestera Poarta lui Ionele? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii