Romania locurilor frumoase

Pestera Cocora

Pestera Cocora, Moroeni

Rezervatia Naturala Pestera Cocora se afla in judetul Dambovita, in Parcul National Bucegi, aflandu-se in administrarea Primariei din Moroieni.
Pestera Cocora este cuprinsa intr-o rezervatie natural ace se intinde pe o suprafata de 307 hectare. Aceasta cuprinde mai multe pesteri, printre care cele mai cunoscute sunt: Pestera Ialomitei, Pestera Pustnicul, Cheile Ursilor, Cheile Horoabei, Cheile Pesterii, Turnul Seciului.
In Rezervatia Naturala Pestera Cocora se regaseste o fauna si o vegetatie destul de variata, aici putand intalni paduri de conifere, de foioase, dar si o vegetatie destul de rar intalnita - putand aminti paiusul, gentiana bulgarica, stanjenelul de munte, dar si secara de munte.
In interiorul pesterilor din cadrul Rezervatiei Naturale Pestera Cocora putem intalni mai multe specii de vegetatie. Putem aminti Fridericia ratzeli, Parasitus nivenus, Euryparasitus emarginatus, Ceratophysella sigillata, Onychiurus armatus, Folsomia listeri, Lepidocyrtus serbicus, Catops tristis, Duvalius procerus, Nictus crenatus; subspecii endemice de Amphipod, Niphargus carpathicus cavernicolus.
Rezervatia Naturala Pestera Cocora are in administrare Padurea Cocora, dar si Cheile Ursului. De asemenea, aceasta se intinde pana si intre muntele Cocora si Muntele Batrana.
O atractie deosebit de importanta a zonei este Pestera Ialomitei care se regaseste la o altitudine de aproximativ 1600 metri. La intrare in Pestera vom putea observa o Biserica destul de frumos decorata, aspectul acesteia fiind apreciat de tot mai multi turisti. Lungimea Pesterii Ialomitei are o lungime de 804 metri, fiind etajata.

Localizare Pestera Cocora

Scrie review Pestera Cocora

Ai vizitat Pestera Cocora? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii