Romania locurilor frumoase

Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza

Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi

Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi a fost conceput prin raportare la o dubla traditie. Prima dintre acestea se refera la initiativa savantului Orest Tafrali, privind constituirea Muzeului de Antichitati, inaugurat in anul 1916. Acesta a asigurat conservarea obiectelor istorice detinute de Universitatea din Iasi, devenind totodata un spatiu destinat cursurilor practice.
A doua traditie dateaza dintr-o perioada mai recenta. In 1960, la Centenarul Universitatii, a fost organizata o expozitie in "Palatul Vechi", iar in 1985, cand s-au implinit 125 de ani de la fondarea primei institutii moderne de invatamant superior din tara, a fost deschis un mic muzeu in spatiul Rectoratului. Menirea acestuia era sa conserve principalele piese cu valoare simbolica pentru istoria institutiei.
Actualul muzeu al Universitatii Al. I. Cuza valorifica, in cadrul Muzeului Civilizatiei Cucuteni, obiecte descoperite in cercetarile arheologice, dar si materiale reprezentative pentru istoria vietii universitare, in cadrul Muzeului Academic.

Localizare Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza

Scrie review Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza

Ai vizitat Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii