Romania locurilor frumoase

Muzeul Unirii

Muzeul Unirii, Focsani

Dupa peregrinari prin mai multe spatii expozitionale, incepand cu anul 1966, in localul Comisiei Centrale de la Focsani (1859 - 1862) apoi, intre 1968 - 1999, in unul dintre imobilele din Bulevardul Garii, aflat in administrarea Muzeului Vrancei, s-au inceput discutiile pentru renovarea si restaurarea cladirii "Vama Veche", monument arhitectonic si istoric din prima jumatate a secolului al XIX-lea, in jurul caruia au gravitat principalele evenimente din anii Unirii Principatelor (1859 - 1866) de la Focsani.

Din martie 1999 a inceput renovarea cladirii "Vama Veche", unde se afla si borna de hotar, inaugurata de Nicolae Iorga la 13 septembrie 1931.

Construita in prima jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea "Postei Vechi", denumire cu care a intrat in memoria orasului, ramane una dintre cele mai vechi si rare constructii care se mai pastreaza in orasul Focsani.

Alaturi de valoarea arhitectonica, prin destinatie si desfasurarea evenimentelor istorice din deceniile 6 - 7 ale aceluiasi secol, localul a capatat si o deosebita valoare istorico - documentara, culturala si sociala. intreaga suita de evenimente din epoca Unirii incepand cu actul istoric de la 24 Ianuarie 1859 si sfarsind cu unificarea orasului Focsani, se regasesc, ca rezonanta, in istoria acestui local. Astfel, singura si cea mai elocventa valorificare a acestui local ramane organizarea in spatiul sau interior, a Muzeului Unirii din Focsani, institutie culturala reprezentativa si obligatorie pentru reflectarea trecutului istoric al orasului Unirii.

Localizare Muzeul Unirii

Scrie review Muzeul Unirii

Ai vizitat Muzeul Unirii? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii