Romania locurilor frumoase

Biserica Sfantul Nicolae Nou

Biserica Sfantul Nicolae Nou, Focsani

Biserica Sfantul Nicolae Nou este monument istoric; a apartinut initial manastirii Ramnicului, inchinata ca metoh Episcopiei Buzaului. Data fondarii manastirii nu se cunoaste.
Biserica Sf Nicolae este un edificiu valoros care prezinta caracteristicile arhitecturii de secol XVII din - desi amplasarea sa este in Focsanii Munteni.
Planul triconc, are amplasat pe laterala nordica un turn clopotnita care are la parter un pridvor deschis, cu arcade semicirculare sustinute pe coloane de caramida. Braul care incinge de jur imprejur biserica ca si tipul de pridvor demonstreaza influentele arhitecturale din Tara Romaneasca. Arhitectura constructiei castiga in zveltete prin turnul din latura nordica si el la randul sau de factura ecleziala moldoveneasca. Planul general este atipic pentru Tara Romaneasca; pridvor deschis (inchis in prezent dar initial deschis), pronaos, naos cu abside poligonale (in cinci laturi) si altarul la fel. Turla clopotnitei este amplasata in partea stanga a constructiei, deasupra unei extinderi a pronausului; acest fapt incadreaza biserica intr-o categorie deosebita de cea obisnuita arhitecturii de cult ortodox din zona tinutului Putnei.

Localizare Biserica Sfantul Nicolae Nou

Scrie review Biserica Sfantul Nicolae Nou

Ai vizitat Biserica Sfantul Nicolae Nou? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii