Romania locurilor frumoase

Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul", Piscul Negru

Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul", Piscul Negru, Arefu

Manastirea Sfantul Prooroc Ilie - Piscul Negru, Transfagarasan


Situata intr-o poiana la baza masivului muntos Lespezi, in punctul Piscu Negru, la cota 1200 metri, Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul" - Piscul Negru reprezinta una dintre principalele atractii turistice de pe celebrul "drum prin nori" - Transfagarasan.
Odata ajuns aici, peisajul mirific iti taie respiratia. Paduri de jur-imprejur, varfurile inalte ale muntilor acoperiti numai cu brad, murmurul apei raului Capra, aflat la 100 de metri in nordul bisericii, sunt doar cateva elemente care descriu atmosfera linistitoare in care se gaseste acest asezamant monahal.

Lucrarile de constructie a manastirii au fost realizate intre anii 1994 si 2015, iar terenul pe care a fost construita fost donat de o familie din Albestii de Arges.
Se spune ca manastirea a fost ridicata intru pomenirea persoanelor care au trecut la Domnul in timpul lucrarilor realizate la Transfagarasan.
Pentru constructia bisericii, mijloacele financiare au fost asigurate de Episcopia Argesului si de numerosi credinciosi.

Biserica este compartimentata in altar, naos, pronaos si pridvor inchis. Altarul este luminat de o fereastra la rasarit. Are in dreapta o mica incapere pentru vestmantarie. Catapeteasma inalta pana la bolta este din zid, cu usile imparatesti si diaconesti din lemn de stejar sculptat. Se delimiteaza de pronaos prin arcada care se sprijina pe doi stalpi laterali alaturati zidurilor. Pictura interioara a fost executata in fresca.
Sfantul Mare Prooroc Ilie, Tesviteanul, este sarbatorit de Biserica Ortodoxa Romana in fiecare an, la data de 20 iulie.

Unul dintre cei mai importanti prooroci din Vechiul Testament - Sfantul Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor, fiind celebrat ca un mare facator de minuni si aducator de ploi in vreme de seceta.
Asezare: Manastirea Sfantul Prooroc Ilie - Piscu Negru se afla in localitatea Piscu Negru, judetul Arges (DN7C). Este situata la 70,5 km nord de Curtea de Arges, 47,5 km de satul Capataneni, la 15,5 km de cabana Balea Lac.

Localizare Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul", Piscul Negru

Scrie review Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul", Piscul Negru

Ai vizitat Manastirea "Sfantul Ilie Tesviteanul", Piscul Negru? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii