Romania locurilor frumoase

Lacul Galbena

Lacul Galbena, Arefu

Lacul Galbena sau Scarisoara Galbena, asa cum mai este cunoscut, se afla pe versantul sudic al Fagarasului, in caldarea Scarisoara-Galbena, la altitudinea de 2200 metri. Are o suprafata de 1.2 ha si o adancime de 9 metri.
Situat la est de masivele Scarisoara si Galbena spre Valea Rea, lacul de origine glaciara, Galbena, este cel mai mare si spectaculos dintre cele patru lacuri existente in Caldarusa si Caldarea Galbenei.
Lacul este o arie protejata de interes national, fiind declarat monument al naturii.
Rezervatia naturala cuprinde atat lacul de origine glaciara (luciu de apa), cat si si zona imprejmuitoare a acestuia. in punctul de evacuare a apei, isi are obarsia paraul Valea Galbena.

Lacul Galbena este vizibil intre varfurile Galbena si Scarisoara de pe traseul Nucsoara - Curmatura Malitei - Vf. Moldoveanu.
Traseul de vizitare a lacurilor Galbena, dinspre stana lui Burnei: Valea Rea - Lacul Galbena - sub Vf. Galbena.
Traseul este marcat cu cruce albastra si duce catre Caldarea superioara a Galbenei, o vale incarcata de urme glaciare, cu cascade si lacuri de o frumusete aparte.
Traseul urca din dreptul stanii din Valea Rea pe o poteca ciobaneasca veche, de-a lungul apelor ce se scurg din circul glaciar Galbena.

Localizare Lacul Galbena

Scrie review Lacul Galbena

Ai vizitat Lacul Galbena? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii