Romania locurilor frumoase

Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana

Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana, Pitesti

Galeria de Arta "Rudolf Schweitzer-Cumpana" a fost deschisa in 1971, galeria are ca baza de pornire donatia Schweitzer-Cumpana (38 de tablouri si desene), fond care a fost completat cu achizitii si, in final, cu donatia Iliescu-Calinesti, aceasta ca si Schweitzer-Cumpana, fiind legat prin nastere si afectiv de Arges. Chiar si achizitiile care s-au facut au tinut cont dincolo de criteriul artistic si de cel sentimental, al legarii de locuri prin nastere sau prin subiectele alese de pictori sau sculptori.
Realizata in maniera eclectismului de scoala franceza, aceasta constructie, cu parter si etaj, mai pastreaza in fosta sala de consiliu de la etaj plafonul pictat de Iosif Materna.
Aici sunt expuse tablouri semnate de: Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, G.D. Mirea, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Coneliu Baba, Octav Bancila, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Camil Ressu, Dumitru Ghiata si altele. Sunt expuse, de asemenea, sculpturi semnate de Gheorghe Iliescu Calinesti.

Localizare Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana

Scrie review Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana

Ai vizitat Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii