Romania locurilor frumoase

Catedrala Sf. Ierarh Nicolae Tulcea

Catedrala Sf. Ierarh Nicolae Tulcea, Tulcea

Catedrala "Sf. Ierarh Nicolae" Tulcea
Unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice si bisericesti din municipiul Tulcea este fara indoiala Catedrala "Sfantul Nicolae".

Asezat in centrul orasului, acest sfant locas domina cu turlele sale imprejurimile, iar clopotele sale cu glasul lor melodios, cheama de peste 140 de ani la rugaciune si inchinare sufletele romanilor ortodocsi de aici.

Impunatoare si sobra, zvelta si monumentala, construita in stil bizantin, Catedrala "Sfantul Nicolae", devenita de la 25 martie 2008 Catedrala episcopala a nou infiintatei Eparhii a Tulcii, cuprinde in zidurile ei toata istoria zbuciumata a unui neam asezat in calea tuturor incercarilor istoriei in acest pamant sfant si binecuvantat al Dobrogei din care, cu ajutorul lui Dumnezeu, a iesit mereu biruitor.

Ridicata pe locul unei vechi bisericute zidite de oierii ardeleni, actuala Catedrala a Tulcii a infruntat vitregiile unor vremuri ostile neamului romanesc pentru ca mai apoi sa fie martora la multe evenimente istorice ce s-au desfasurat in orasul de la gurile Dunarii dupa realipirea Dobrogei la patria mama.

Si astazi ea este un punct de reper pentru turisti dar mai ales pentru credinciosii care-i trec pragul in fiecare zi "cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste" cautandu-si aici linistea sufleteasca, pacea launtrica si mantuirea.

Localizare Catedrala Sf. Ierarh Nicolae Tulcea

Scrie review Catedrala Sf. Ierarh Nicolae Tulcea

Ai vizitat Catedrala Sf. Ierarh Nicolae Tulcea? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii