Romania locurilor frumoase

Monumentul Independentei, Tulcea

Monumentul Independentei, Tulcea, Tulcea

Piatra fundamentala a fost pusa in anul 1879 de catre Carol I. Monumentul Eroilor a fost terminat in anul 1899 si a fost inaugurat, in prezenta aceluiasi Carol I, in anul 1904. A fost realizat de sculptorii George Vasilescu si Constantin Balacescu. In timpul Primului Razboi Mondial a fost aruncat in aer; va fi refacut de municipalitate in anul 1935, fara cele doua piese sculpturale (dorobantul si acvila - din lipsa fondurilor), prin grija arhitectului G. T. Ionescu. in anul 1977 monumentul a fost refacut, in totalitate, in forma initiala din 1899; arhitect Cristea Grosu.
Piatra de temelie dateaza din octombrie 1879, cand a fost pusa cu prilejul vizitei lui Carol I de Hohenzollern, insotit de Mihail Kogalniceanu, generalul-medic Carol Davila si colonelul Dimitrie Lecca, ministru de razboi. Tot atunci la baza fundatiei au fost ingropate, alaturi de un pergament, si decoratiile lui Carol Davila.
Monumentul Independentei este format dintr-un obelisc de 22 m inaltime realizat din granit caruia ii sunt alaturati un soldat de infanterie, cu arma pe umar, o goarna in mana si un vultur cu aripile desfacute de 5 m inaltime realizate din bronz.
Inaugurarea monumentului s-a desfasurat in prezenta familiei regale, la 2 mai 1904. Desi are astazi aceeasi forma ca acum 100 de ani el a fost demontat in timpul primului razboi mondial, refacerea lui terminandu-se in preajma sarbatorii centenarului independentei de stat a Romaniei.

Localizare Monumentul Independentei, Tulcea

Scrie review Monumentul Independentei, Tulcea

Ai vizitat Monumentul Independentei, Tulcea? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii