Romania locurilor frumoase

Casa Memoriala George Stephanescu din Arefu

Casa Memoriala George Stephanescu din Arefu, Ungureni

In satul Capatanenii Ungureni, comuna Arefu, un sat traditional, inconjurat de munti, un loc perfect pentru a descoperi o parte a istoriei Romaniei, aproape de atractii turistice, un loc potrivit atat pentru excursionisti, dar si pentru cei care doresc un week-end de relaxare, se afla Casa Memoriala "George Stephanescu".
Satul este situat la poalele muntilor Fagaras, in imediata vecinatate a Cetatii Poenari, la baza barajului Vidraru.
George Stephanescu a fost un compozitor, pedagog si dirijor roman. A urmat studiile la Conservatorul din Bucuresti, unde a devenit ulterior profesor de canto, si Conservatorul din Paris. in plus, a fost fondatorul reprezentatiilor de opera in limba romana si a fondat trei societati lirice premergatoare Operei Romane (Mama soacra, Cometa si Scaiul Barbatilor). Printre altele, a fost si dirijor la Teatrul National din Bucuresti.

Casa memoriala George Stephanescu a fost construita in anul 1873, conform planurilor intocmite de fiul compozitorului, arhitectul Victor Stephanescu. Chiar daca cladirea a fost restaurata, ramane un loc plin de istorie si amintiri. in incaperile casei sunt expuse mobila originala, dar si documente si obiecte care au apartinut compozitorului, printre care si pianul la care o acompania adesea pe soprana Hariclea Darclee, carora li se adauga o colectie de obiecte de arta populara argeseana. De-a lungul timpului, in aceasta casa istorica au intrat, pentru a-l vizita pe George Stephanescu personalitati ale culturii romanesti, precum Vasile Alecsandri, Bogdan Petriceicu Hasdeu, dr. Carol Davila sau Constantin Nottara, iar Ion Luca Caragiale se pare ca a scris aici nuvela "Napasta".

Localizare Casa Memoriala George Stephanescu din Arefu

Scrie review Casa Memoriala George Stephanescu din Arefu

Ai vizitat Casa Memoriala George Stephanescu din Arefu? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii