Romania locurilor frumoase

Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes

Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes, Harman

Complexul Dealul Lempes se incadreaza in categoria rezervatiilor botanice. Acest complex constituie o componenta tipica a mediului natural original din Depresiunea Brasovului si are o valoare stiintifica de necontestat.
Rezervatia se gaseste pe teritoriul administrativ al comunelor Harman si Sanpetru, fiind amplasata pe Dealul Lempes, cunoscut si sub numele de Dealul Cetatii. Suprafata rezervatiei este de 274,5 ha. A fost inscrisa in lista zonelor naturale protejate, de interes national, sub numele Dealul Cetatii - Lempes.
Dealul Lempes este este unul dintre cei mai reprezentativi martori tectono-erozivi din Depresiunea Brasovului. Are aspectul unei culmi alungite pe directia nord-est si sud-vest, ce culmineaza cu Vf. Cetatii (704 m), prelungire a Muntilor Baraoltului, dincolo de valea Oltului care-i traverseaza. Acest aspect este dat si de alcatuirea petrografica: flis sistos-grezos, in care predomina calcare, conglomerate si gresii cretacice, ce se afunda sub sedimentele depresiunii, pentru a reapare la suprafata in Muntii Barsei. Pe sectiunile despadurite ale versantilor apar intense procese de ravenare.

Localizare Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes

Scrie review Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes

Ai vizitat Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii