Romania locurilor frumoase

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, Judetul Iasi

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa (Palatul Memorial Alexandru Ioan Cuza), la 17 km est de Pascani, ridicat in 1811 si cumparat de el in 1862, construit in stil neogotic.
Resedinta de vara a domnitorului Al.I.Cuza, palatul a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea, de catre vistiernicul Sandulache Sturdza, arhitectul luxoasei resedinte fiind vienezul Johann Freywald. Aspectul neoclasic al edificiului s-a modificat in 1847, cand logofatul Costache Sturdza l-a desemnat pe arhitectul Johann Brandel cu refacerea casei de la Ruginoasa, "dupa arhitectura stilului gotic". Distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, palatul a fost restaurat incepand cu anul 1978.
Din 1982, functioneaza ca muzeu memorial. La parter este amenajata o sectie documentara, care prezinta momente din viata si activitatea domnitorului Al. I. Cuza, iar in salile de la etaj s-a reconstituit, pe baza informatiilor documentare si a pieselor originale existente, atmosfera zilelor pe care familia Cuza le-a petrecut la palatul de la Ruginoasa.

Localizare Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa

Scrie review Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa

Ai vizitat Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii