Romania locurilor frumoase

Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum)

Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum), Miercurea Ciuc

Cetatea Miko adaposteste Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum). in gradina muzeului s-a infiintat un muzeu etnografic in aer liber, cu multe case si porti secuiesti, reprezentand stilul popular specific de odinioara. Expozitiile muzeului sunt: expozitia de istorie locala, expozitia de stiinte ale naturii, mestesuguri populare, arta cartii, arta ecleziastica si expozitii ocazionale.

Profil principal: Etnografie - Arhitectura populara, Arta medievala, Carte veche

Muzeul a fost infiintat in 1930 pe baza unor colectii anterioare si a colectiei alcatuite de Societatea Muzeistica din Miercurea Ciuc. A fost institutionalizat in 1949. in 1970 s-a mutat in cetatea Miko, monument istoric. Cuprinde piese de istorie; arheologie: tezaurul dacic de argint descoperit la Sancraieni-Ciuc; etnografie: port, tesaturi, cusaturi, ceramica; arta: sculpturi si picturi medievale, desene si acuarele ale pictorului Marton Ferenc; colectia de carte veche (biblioteca franciscana de la sumuleu-Ciuc). in 1972 s-a aprobat infiintarea unei sectii in aer liber, pe terenul din spatele cetatii Miko. in prezent, sectia in aer liber este alcatuita din sase case taranesti (din Ciucsangiorgiu, Cozmeni, Plaiesii de Sus, Joseni, Sansimion si Corund), o fantana, un granar, 16 porti secuiesti si un fragment de poarta.
Sediul muzeului este in proces de restaurare si prezinta expozitii pe anumite aripi, pentru a permite macar partial accesul vizitatorilor la colectiile muzeului. Modul de prezentare este modern si atractiv folosind mijloace video si audio.De asemenea, muzeul are o bogata agenda de expozitii temporare.

Program: Orar: martie 15-noiembrie 15: 9:00 - 17:00 noiembrie 16-martie 17: 9:00 - 16:00 luni, in zile de sarbatori legale si religiose inchis.
Adresa: Strada Piata Cetatii nr. 2, MIERCUREA-CIUC, Harghita

Localizare Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum)

Scrie review Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum)

Ai vizitat Muzeul Secuiesc al Ciucului (Csiki Szekely Muzeum)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii