Romania locurilor frumoase

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi, Sinaia

Program:
- zilnic intre orele 9.00-17.00.
- Luni inchis
Locatie: parcul "Dimitrie Ghica" din Sinaia
Tel. 0244-311750

Prezinta bogatia si diversitatea florei si faunei Muntilor Bucegi, cu numeroase varietati, specii rare si pe cale de disparitie, asociatii vegetale unice, anumite biocenoze si peisaje montane specifice.

Este o sectie a muzeului judetean de stiinte ale naturii Prahova, infiintata in anul 1976 prin grija profesoarei emerite Margareta Mosneaga, prestigios om de stiinta prahovean. Muzeul este situat in parcul "Dimitrie Ghica" din Sinaia, si cuprinde exemplare din flora si fauna Bucegilor, specii rare si ocrotite, specii pe cale de disparitie si chiar disparute, precum si endemisme (specifice doar Bucegilor). Cladirea a fost renovata si repusa in circuitul turistic in anul 1993, prin grija profesoarei doctor docent Emilia lancu si a profesoarei universitare Ileana Craciun, acestora apartinandu-le si conceptia tematica actuala a muzeului. La dispozitia vizitatorilor mai sta si o sala de expozitii temporare, care a adapostit zeci de expozitii cum ar fi: de goblen, cochilii, reptile vii si altele. La sfarsitul vizitei, orice turist isi poate asterne impresiile intr-un caiet special dedicat acestui lucru.
Bucegii pe care i-a indragit atat de mult Margareta Mosneaga, s-au prezentat astfel in conceptia acesteia: "exista o necesitate imperioasa a ocrotirii naturii, atat in privinta celor ce cuprinde ea, ca monumente declarate, si aflate deci sub scutul legii, cat si in legatura cu tot ansamblul peisagistic pe care il strabat si il admira milioane de oameni, printre care, din pacate, se mai gasesc si din aceia, care uita ca vor mai trece si altii pe acolo, maine, peste un an, peste decenii." Programul de vizitare este zilnic intre orele 9.00 si 19.00.

Localizare Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi

Scrie review Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi

Ai vizitat Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii