Romania locurilor frumoase

Muzeul Depresiunii Baraolt

Muzeul Depresiunii Baraolt, Judetul Covasna

La Muzeul Depresiunii Baraolt din orasul Baraolt se pastreaza scheletul de mastodont descoperit recent si considerat cel mai bine conservat schelet de mamut in Europa.

Profil principal: Arheologie, Etnografie, Istorie locala, stiintele naturii

Primul muzeu din Baraolt a fost fondat de Gaspar Kaszoni din colectia proprie in anii 1970, pe baza cercetarilor efectuate in mai multe decenii. Colectia donata orasului Baraolt a devenit prima colectie publica cu numele Muzeul Baraolt in anul 1979 ca sectie externa a Muzeului Judetean (acum Muzeul National Secuiesc). Din diferite motive muzeul a fost inchis in 1984, iar colectiile in stare precara au fost salvate in depozitele Muzeului National Secuiesc abia in 1990.
Asociatia Culturala "Gaal Mozes" din Baraolt in anul 2000 a initiat din nou deschiderea muzeului. Conform unui contract semnat de trei parti Asociatia cu finantarea obtinuta din Ungaria a si cumparat o cladire pentru sediul viitorului muzeu, Consiliul Judetean Covasna a achizitionat terenul pentru Muzeului National Secuiesc, iar muzeul judetean la randul lui acceptat sa asigure personal specializat pentru institutia muzeala.
in prezent sectia externa Muzeul Depresiunii Baraolt gazduieste o colectie mixta, alcatuita din obiecte etnografice (port popular diferentiat in functie de gruparile etnice din zona), arheologice, istorice (privind evolutia breslelor, indeletnicirile locuitorilor din Baraolt) si de stiintele naturii. Cel mai de seama obiect este un schelet de Mastodon Anancus Arvernensis, descoperit in iunie 2008, in cariera de exploatare a lignitului la Racosul de Sus, dar colectiile se imbogatesc cu obiecte etnografice si istorice prin donatii si achizitii.

Program: marti - vineri: 9:00 - 17:00; sambata: 10:00 - 16:00; luni: inchis
Adresa: Str. Kossuth Lajos nr. 158, BARAOLT, Covasna

Localizare Muzeul Depresiunii Baraolt

Scrie review Muzeul Depresiunii Baraolt

Ai vizitat Muzeul Depresiunii Baraolt? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii