Romania locurilor frumoase

Muzeul de Istorie Casa Altemberger

Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Sibiu

Cunoscuta astazi drept Casa Altemberger, dupa numele primului sau proprietar, cladirea a fost cumparata in anul 1545 de magistratura orasului, devenind sediul Primariei pentru 400 de ani (pana in 1948).
Cele zece unitaţi arhitectonice, la care se adauga turnul de aparare, structureaza impreuna unul dintre cele mai impresionante ansambluri de arhitectura gotica civila din Romania si chiar din Europa de Sud Est; cea mai veche parte o constituie turnul-locuinţa, construcţia acestuia fiind iniţiata la sfarsitul secolului al XIII-lea.
Deoarece fondatorul legendar al orasului purta numele Hermann, vizitatorii sunt intampinaţi in curtea muzeului de cateva figuri decorative, intitulate Hermanni, ce ilustreaza tipologiile oraseanului la sfarsitul secolului al XVII-lea: vindecatorul, cavalerul, bancherul, macelarul, crasmarul, infanteristul, studentul, primarul si menestrelul.
In curtea a doua, cunoscuta sub numele de Gradina Martirilor, se afla lucrari de sculptura figurativa, precum cele patru console ale loggiei reprezentand portretele in piatra ale unor barbaţi, elegant si minuţios executate, decorand un spaţiu cu elemente de influenţa renascentista.
Sursa: brukenthalmuseum.ro

Localizare Muzeul de Istorie Casa Altemberger

Scrie review Muzeul de Istorie Casa Altemberger

Ai vizitat Muzeul de Istorie Casa Altemberger? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii