Romania locurilor frumoase

Muzeul de Istorie Dambovita

Muzeul de Istorie Dambovita, Targoviste

Adresa: Calea Domneasca nr. 189, Targoviste
Program: Luni - inchis
Marti - Duminica: 9.00 - 17.00

Actualul muzeu de istorie a fost deschis in luna septembrie 1986 in cladirea fostului "Palat de Justitie".
Acum aici se afla expozitia de baza a muzeului, cu exponate din epoca paleolitica pana in 1918.
Exista aici dovezi materiale si spirituale ale existentei populatiei geto-dacice, ceramica si figurine neolitice, tezaurul de monede de argint thassiene si macedonene din secolele II si I iHr. de la Caprioru, tezaurul de monede dacice de la Adanca, obiecte de podoaba. Sunt evidentiate aparitia si formarea statelor feudale romanesti, se realizeaza o scurta incursiune in formarea statului feudal Tara Romaneasca si se continua cu alegerea Targovistei drept resedinta voivodala, de catre Mircea cel Batrin.
Spatiul rezervat domnitorilor Neagoe Basarab, Petru Cercel, Mihai Viteazu, Matei Basarab, Constantin Brancoveanu, este ilustrat de obiecte de arta decorativa, fresca brancoveneasca, carte veche, ornamente tipografice, xilogravuri, lapidariu provenit de la Palatul Potlogi, care demonstraza efortul depus de catre voievozi pentru dezvoltarea culturii medievale.
O sala este rezervata revolutiei condusa de Tudor Vladimirescu, unde se gasesc documente, arme, uniforme, arta plastica.
Exista o sectiune despre unirea Tarilor Romane sub Alexandru Ioan Cuza, care ofera documente si obiecte personale ale domnitorului.
Este reprezentat si razboiul de independenta prin documente originale, prin arme, costume militare, insemne heraldice.
Pe langa alte marturii istorice exista si harta Romaniei intregite.
Holul muzeului si sala mare de la parter gazduiesc expozitii temporare prilejuite de sarbatorirea unor momente insemnate din istoria orasului Targoviste, expozitii de arta fotografica

Localizare Muzeul de Istorie Dambovita

Scrie review Muzeul de Istorie Dambovita

Ai vizitat Muzeul de Istorie Dambovita? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii