Romania locurilor frumoase

Manastirea Sfanta Treime din Vedea

Manastirea Sfanta Treime din Vedea, Vedea

Manastirea Sfanta Treime din comuna argeseana Vedea a fost construita in imediata apropiere a Spitalului de Psihiatrie ,, Sf. Maria" din localitate, la initiativa doctorului Iacob Marian Florin, fost director al unitatii sanitare.
in anul 1999, acesta a avut ideea sa construiasca aici o biserica pentru nevoile pacientilor.
Fiind si absolvent de teologie, ctitorul a propus infiintarea unei manastiri de maici, iar pentru aceasta noua biserica a fost hirotonit preot onorific.
Biserica manastirii are doua hramuri: Sfanta Treime si Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian.

in incinta manastirii exista si un muzeu religios si de arta populara care detine obiecte bisericesti foarte vechi, dar si obiecte din tezaurul popular al judetului Arges.
in muzeu se regasesc obiecte precum: pristolnice, cruci de perete si de mana, icoane, panouri de troite, mici broderii ortodoxe, costume populare, stergare, fete de perna, covoare, o colectie de oua incondeiate, ceramica populara si alte obiecte taranesti.

Acces: Manastirea Sfanta Treime este situata pe DN 67B, in localitatea Vedea, la aproximativ 30 km de Pitesti.
Spitalul de Psihiatrie "Sf. Maria" Vedea, in apropierea caruia a fost construita Manastirea Sfanta Treime, este o unitate sanitara aflata in adminstrarea Consiliului Judetean Arges, singura din judet care asigura asistenta medicala pentru pacientii cronici cu afectiuni psihice.

Localizare Manastirea Sfanta Treime din Vedea

Scrie review Manastirea Sfanta Treime din Vedea

Ai vizitat Manastirea Sfanta Treime din Vedea? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii