Romania locurilor frumoase

Manastirea Antonesti

Manastirea Antonesti, Corbeni

Manastirea Antonesti, una dintre cele mai frumoase asezari monahale de pe Valea Argesului


Manastirea Antonesti este una dintre cele mai frumoase constructii de pe Valea Argesului. A fost numita asa dupa intemeietorul ei, Maresalul Ion Antonescu, si are hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul".
Manastirea Antonesti este situata in comuna Corbeni, la 20 de km nord de Curtea de Arges, si este un important punct de pelerinaj pentru cei care traverseaza localitatea. Asezarea monahala este construita foarte aproape de Barajul Vidraru si de traseul montan Transfagarasan.
Putini sunt cei care stiu ca acest loc a fost construit la ordinul Maresalului Antonescu. in vara anului 1941, la scurt timp dupa intrarea Romaniei in cel de Al Doilea Razboi Mondial, un adevarat potop s-a abatut asupra locuitorilor din Valea Superioara a Argesului. Puhoaiele au maturat totul in cale, iar un intreg sat din comuna argeseana Corbeni a disparut sub ape.
seful statului, generalul Ion Antonescu, a decis ca satul sa fie refacut in intregime pentru familiile afectate. Noul sat a fost numit "Antonesti", iar comunitatea ortodoxa din zona s-a ocupat de construirea unei biserici in localitate. Gheorghe Erbasu a donat terenul, iar zidirea bisericii a inceput in august 1943. Datorita vitregiilor vremurilor, biserica a ramas neterminata, intrand ulterior in paragina. Prin purtarea de grija a inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, biserica inceputa in 1943 a primit statutul de manastire in 1994, iar intre anii 1995 si 2004 s-au facut ample lucrari de consolidare, restaurare, tencuire si pictare. Lucrarile au fost incununate de sfintirea bisericii in 24 iunie 2004, in ziua de cinstire a Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Langa biserica s-a ridicat, in perioada 2000 - 2004, un corp de chilii, la baza caruia s-a amenajat paraclisul inchinat Sfantului si Dreptului Iov.

Acces: Din Curtea de Arges, parcurgand 20 de km pe DN 7C (spre Transfagarasan), se ajunge in comuna Corbeni. Din centrul comunei Corbeni, distanta pana la manastire este de cca l km.
Adresa: Comuna Corbeni, 117275, jud. Arges.

Localizare Manastirea Antonesti

Scrie review Manastirea Antonesti

Ai vizitat Manastirea Antonesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii