Romania locurilor frumoase

Colectia de Etnografie - GALOSPETREU (CASA-MUZEU GALOS)

Colectia de Etnografie - GALOSPETREU (CASA-MUZEU GALOS), Galospetreu

Profil principal: Arheologie, Etnografie, Istorie, Memoriale

Muzeul este organizat intr-o gospodarie taraneasca alcatuita dintr-o casa de locuit si anexe. Casa de locuit a fost construita inainte de anul 1870 (an in care apare mentionata in registrul agricol). Casa construita din pamant batut si acoperita cu stuf, a fost incendiata la inceputul secolului XX, pana in acea vreme a avut horn liber, inaltimea mai mica, si ferestre mai mici. A fost adaugata camara. Dupa modificari a mentinut caracterul traditional.
Patul este reconstituit dupa un tip din silindru. Grajdul, cotetul de porc si sura de fan au fost aduse dintr-o gospodarie taraneasca din Salacea, iar sopronul din Adoni, pentru a se reconstitui fidel aceste anexe distruse.
Casa de locuit, anexele gospodaresti, impreuna cu colectia de obiecte etnografice (piese de mobilier, tesaturi traditionale si alte obiecte de uz casnic si gospodaresc), fotografiile de familie, icoanele, obiectele si utililaje folosite in viticultura, agricultura reconstituie fidel o gospodarie taraneasca mijlocasa din zona Vaii Ierului la inceputul secolului XX

Adresa: Str. Vasad nr. 385, TARCEA, Bihor
Acces: in centrul satului, in apropierea bisericii reformate

Localizare Colectia de Etnografie - GALOSPETREU (CASA-MUZEU GALOS)

Scrie review Colectia de Etnografie - GALOSPETREU (CASA-MUZEU GALOS)

Ai vizitat Colectia de Etnografie - GALOSPETREU (CASA-MUZEU GALOS)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii