Romania locurilor frumoase

Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza

Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza, Campina

Adresa: Str. Grivitei, nr. 95, 105600 Campina
Telefon: 0244.336.291

Intentia constructiei unei case de cultura exista, conform documentelor, din anul 1958, cand se acorda, din partea Ministerului invatamantului si Culturii, un Aviz asupra proiectului "Sala de festivitati la Campina" (in oct. 1959, se acorda autorizatie pentru conservarea constructiei salii de festivitati). Abia la 5 ianuarie 1961 este emisa Autorizatia pentru executare de lucrari la Constructia Casei de Cultura Raionala Campina, in strada Grivitei colt cu str. Campineanu (presedinte la Sfatului Popular al orasului: Gh. Ilioiu).

Tot din izvoarele istorice scrise aflam ca, incepand cu 1 martie 1974, Casa oraseneasca de cultura Campina, str. Grivitei nr. 95, este institutie cultural-educativa cu personalitate juridica subordonata Consiliului popular orasenesc.
Prin Hotarare a Consiliului Local al Municipiului Campina, institutia, cu personalitate juridica, devine in 1996 Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza. Cladirea a fost, de la inceput, conceputa ca sala de spectacole cu 770 de locuri, plus anexe si utilitati. O sala de cca 150 de locuri, la etaj, este destinata altor tipuri de manifestari culturale si stiintifice.
La momentul actual, activitatea Casei Municipale de Cultura se desfasoara pe doua dimensiuni: cercurile si cursurile din domeniul educatiei permanente si atelierele cu profil artistic.

Pentru primul domeniu, institutia ofera publicului cursuri de pregatire profesionala pentru operare PC in sistem ECDL, alimentatie publica (ospatari-bucatari, ospatari-barmani, cofetari-patiseri, vanzatori), constructii (fierari-dulgheri, zidari-faiantari, zugravi-vopsitori, tamplari-parchetari, tinichigii-geamgii) si cursuri de interpretare muzicala.

Localizare Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza

Scrie review Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza

Ai vizitat Casa Municipala de Cultura Campina Geo Bogza? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii