Romania locurilor frumoase

Biblioteca Municipala dr.C.I. Istrati Campina

Biblioteca Municipala dr.C.I. Istrati Campina, Campina

Adresa: Bulevardul Culturii, nr.39, Campina, Prahova
PROGRAMUL DE LUCRU:
Luni 9 - 13
Marti - Joi 9 - 17
Vineri 9 - 16
Sambata 9 - 13

Din evidentele Bibliotecii Municipale Campina, rezulta ca aceasta a fost infiintata in anul 1949. De atunci dateaza primul fond de carte in numar de 4000 de volume. Continuatoare a traditiei initiate de dr. C. I. Istrati, Biblioteca Municipala Campina detine la ora actuala un numar de 68500 volume din toate domeniile cunoasterii. Prin definitie Biblioteca Municipala Campina are un caracter enciclopedic.

Sediul Bibliotecii se afla pe B-dul Culturii la nr. 39, intr-o cladire veche de aproximativ 100 de ani. Cladirea a fost refacuta in anul 1940, in urma cutremurului din acelasi an, de catre societatea Astra Romana. Aici locuiau unii dintre directorii societatii, cladirea fiind locuinta de serviciu.

Biblioteca Municipala Campina are in momentul de fata patru sectii: sectia de imprumut pentru adulti si sectia de imprumut pentru copii, ambele cu acces liber la raft, sectia de limba engleza, aflata in incinta Casei Tineretului (str. N. Balcescu nr. 50) si sala de lectura.
Fondul de carte al bibliotecii este structurat in opt mari clase, corespunzatoare principalelor domenii ale cunoasterii umane (generalitati, filosofie, religie si teologie, stiinte sociale, siinte exacte, stiinte aplicate, arta si sport, lingvistica si literatura, geografie, istorie).

Sectia de limba engleza, cunoscuta campinenilor in special sub numele de Biblioteca Engleza, a fost fondata in anul 1998. Aceasta este rodul colaborarii dintre Primaria Campina si fundatia engleza East European Information Share Trust (EEIST).
Sectia de limba engleza functioneaza in incinta Casei Tineretului, la etajul 1. Fiind o sectie a Bibliotecii Municipale Campina, procedura de inscriere a cititorilor precum si prelucrarea si structurarea colectiilor se fac dupa criteriile aplicate la Biblioteca Municipala Campina.

Localizare Biblioteca Municipala dr.C.I. Istrati Campina

Scrie review Biblioteca Municipala dr.C.I. Istrati Campina

Ai vizitat Biblioteca Municipala dr.C.I. Istrati Campina? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii