Romania locurilor frumoase

Biserica Batusari din Curtea de Arges

Biserica Batusari din Curtea de Arges, Curtea de Arges

La intrarea in municipiul Curtea de Arges, in partea de sud, pe strada Vlaicu - Voda, se afla Biserica Batusari (Brad-Botusari, cum mai este cunoscuta), cu hramurile "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului", "Sfantul Apostol Petru" si "Sfantul Ioan Botezatorul". Edificiul religios este monument istoric - categoria I.
Biserica a fost ctitorita de Domnul tarii Romanesti, voievodul Petru Cercel, in anul 1583. Lacasul de cult s-ar fi ruinat intr-unul dintre cutremurele care au zguduit regiunea in 1628, fiind reconstruit intre 1641-1654.

In timpul Primului Razboi Mondial biserica a fost inchisa. in 1919, a fost reparat acoperisul de catre preotul Petre Rudeanu, iar pictura a fost restaurata, in anul 1941, de catre preotul Dumitru Zmeureanu. in anul 1952, biserica a fost din nou inchisa.
Biserica Batusari din Curtea de Arges a fost redeschisa si resfintita in anul 1994, dupa 52 de ani de parasire, de catre inaltpreasfintitul Parinte Calinic - Arhiepiscopul Argesului si Muscelului.

Asezare: Municipiul Curtea de Arges este situat in partea de nord-vest a judetului Arges. Este strabatut de soseaua nationala DN7C, care leaga Pitestiul de Sibiu prin Muntii Fagaras, fiind situat la o distanta de 38 km de municipiul Pitesti.

Localizare Biserica Batusari din Curtea de Arges

Scrie review Biserica Batusari din Curtea de Arges

Ai vizitat Biserica Batusari din Curtea de Arges? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii