Romania locurilor frumoase

Rezervatia Vatafu-Lungulet

Rezervatia Vatafu-Lungulet, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Vatafu-Lungulet" cuprinde forme diverse de relief: grinduri, japse, depresiuni, formatiuni de plauri plutitori si fixati, pajisti halofile si este caracterizata, in principal, prin existenta biocenozelor adaptate la conditiile de viata eurihaline.

Zona Vatafu-Lungulet (1.625 ha) este situata in complexul lacustru Rosu-Puiu cuprinzand bazine acvatice naturale, lacurile Porcu, Porculet etc. Este delimitata, la nord, de canalul VatafuImputita, la est si sud-est, de prelungirea grindului Puiu iar la vest, de japsa Vatafu, de la canalul Vatafu-Imputita la lacul Lumina.

Zona a fost selectionata pe considerentul ca aceasta cuprinde forme diverse de relief: grinduri, japse, depresiuni, formatiuni de plauri plutitori si fixati, pajisti halofile si este caracterizata, in principal, prin existenta biocenozelor adaptate la conditiile de viata eurihaline. Complexul de lacuri si grinduri fluvio-marine reprezinta, de asemenea, prin formatiunile de plauri, flora si fauna specifice acestor biotopi preponderent stuficoli, un important loc de cuibarit pentru stircul pitic si cormoranul mic in colonii mixte de ardeidae, precum si pentru conservarea pajistilor halofile.

Localizare Rezervatia Vatafu-Lungulet

Scrie review Rezervatia Vatafu-Lungulet

Ai vizitat Rezervatia Vatafu-Lungulet? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii