Romania locurilor frumoase

Rezervatia Purcelu

Rezervatia Purcelu, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Purcelu" (650 ha) cuprinde salba de lacuri eutrofe de mica adancime Cotete, Carasu si Purcelu. Limita nordica a sitului este reprezentata de Canalul Sireasa pana la intrarea in Lacul Cotete. La nord-est, limita este reprezentata de zona de zavoaie si mlastini situate in nordul Lacului Purcelu, iar spre est si sud-est se continua urmarind malul acestui lac.
In sud, limita este reprezentata de malul sudic al Lacului Carasu si zona de zavoaie si mlastini din vestul acestuia. Limita vestica este reprezentata de canalul ce leaga Garla Trofilca de canalul Sireasa, pe care il intalneste la nord. Zona lacurilor Purcelu Carasu si Cotete, precum si imprejurimile acestora constituie o zona, caracteristica deltei fluviale, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitura.

In perimetrul acestei zone cuibaresc doua perechi de codalb (Haliaeetus albicilla).
Aici cuibareste cu regularitate ferestrasul mic (Mergellus albellus) si rata sunatore (Bucephala clangula) specii deosebit de rare ca si cuibaritoare pentru tara noastra. Este o zona importanta de cuibarit si pentru cea mai mare specie de ciocanitoare europeana - ciocanitoarea neagra (Dryocopus martius ). Gazduieste una dintre marile colonii polispecifice din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, importanta pentru populatiile speciilor: Phalacrocorax pygmeus, Egretta garzetta, Ardeola ralloides, Nycticorax nycticorax , Platalea leucorodia si Plegadis falcinellus.

Zona adaposteste o populatie importanta de nurca europeana (Mustela lutreola), vidra (Lutra lutra) si pisica salbatica (Felis silvestris).

Localizare Rezervatia Purcelu

Scrie review Rezervatia Purcelu

Ai vizitat Rezervatia Purcelu? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii