Romania locurilor frumoase

Rezervatia Faleza Tasburun - Calugara

Rezervatia Faleza Tasburun - Calugara, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Faleza Tasburun - Calugara" (57 ha) se afla la limita Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii fiind situata in vestul lacului Razim si cuprinde atat extremitatea nord-vestica a Dealului Tasburun, cat si versantii stancosi si ravenele ce continua catre est si sud-est, inclusiv promontoriul Calugara.
Limita nord-estica este reprezentata de malul Lacului Razim, iar cea vestica de drumurile de exploatare ce marginesc zonele stancoase si stepice ale falezei.

Zona se caracterizeaza prin prezenta abrupturilor stancoase pe martori de eroziune si a zonelor de stepa ce favorizeaza prezenta unor specii caracteristice unor astfel de habitate dar rare pentru Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Astfel in aceasta zona se remarca existenta unei populatii de guster vargat Lacerta trilineata , a sarpelui rau Coluber caspius si a testoasei dobrogene Testudo graeca ibera. De asemenea in aceasta zona este semnalat tipul de habitat Natura 2000 de interes conservativ prioritar 62C0* Stepe ponto-sarmatice care in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se mai poate intalni doar pe Insula Popina si Capul Dolosman.

Zona are si o valoare peisagistica deosebita fiind alaturi de Capul Dolosman singurele locatii cu faleze stancoase inalte din zona lagunara.

Localizare Rezervatia Faleza Tasburun - Calugara

Scrie review Rezervatia Faleza Tasburun - Calugara

Ai vizitat Rezervatia Faleza Tasburun - Calugara? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii