Romania locurilor frumoase

Valea Neajlovului

Valea Neajlovului, Petresti

Valea Neajlovului este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN situata in judetul Dambovita, pe teritoriul administrativ al comunelor Petresti si Visina.
Aria naturala se afla in extremitatea vestica a judetului Dambovita (aproape de limita teritoriala cu judetul Arges), in lunca Neajlovului (afluent de dreapta a raului Arges), in partea nordica a satului Brosteni, langa drumul judetean (DJ611) care leaga localitatea Visina de Petresti, aproape de rezervatia naturala Izvorul de la Corbii Ciungi.
Rezervatia naturala cu o suprafata de 15 hectare a fost declarata arie protejata prin Hotararea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone) si reprezinta o pajiste in lunca raului Neajlov cu rol de protectie pentru o populatie de narcise din specia Narcissus stellaris.
in arealul rezervatiei, alaturi de narcise vegeteaza mai multe specii ierboase palustre, printre care: untisor (Ranunculus ficaria), floare de leac (Ranunculus repens), paius (Festuca rupicola), tranjoaica (Ranunculus illyricus), firuta bulboasa (Poa bulbosa) sau coada vulpii (Alopecurus pratensis).

Localizare Valea Neajlovului

Scrie review Valea Neajlovului

Ai vizitat Valea Neajlovului? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii